archive

Category: Spor Tahkim
Şubat 10th, 2021

2021 yılında tahkim şartı yazılması: tavsiyeler[1]

Birçok taraf tahkim şartının ifade biçiminin tahkimin sorunsuz işleyebilmesi için önemli olduğunu anlama hususunu ihmal etmektedirler. Uygulamada tahkim şartlarının kötü ifade edilmesinin sıkça tekrar eden vakalarda gereksiz kazalara ve usul tartışmalarına yol açtığı oldukça sık bir şekilde gözlemlenebilmektedir. Bu tarz maddelere “patolojik maddeler”[2] denilmektedir. Bu maddeler Fouchard, Gaillard, Goldman’ın Uluslararası Ticaret Tahkimi kitabında şu şekilde ifade edilmiştir.

“Bu ifade tahkimin düzgün

Aralık 21st, 2020

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve İsviçre Futbol Federasyonu’na karşı yapmış olduğu temyiz başvurusunu aldı.

 

FUTBOL-AVRUPA ULUSLAR LİGİ[1]

 

Lozan 11 Aralık 2020- Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve İsviçre Futbol Federasyonu’na karşı yapılmış olan temyiz başvurusunu aldığını, 11 Aralık 2020 tarihli medya bilgilendirmesi ile duyurdu. Temyiz, UEFA Temyiz Kurulu’nun, 2020/2021 UEFA Uluslar Ligi’ndeki İsviçre ile Ukrayna arasındaki maça ilişkin

Kasım 27th, 2020

SPOR TAHKİM MAHKEMESİ (CAS), ATLETLER SALWA EİD NASER (BAHREYN) VE CHRİSTİAN COLEMAN (ABD)’A İLİŞKİN TEMYİZ BAŞVURUSUNU ALMIŞTIR[1]

 

26 Kasım 2020- Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Athletics Integrity Unit (AUI) Disiplin Kurulu tarafından verilen kararlara karşı iki adet temyiz başvurusu almıştır.

Salwa Eid Naser:

World Athletics (WA), Bahreyn’i temsil eden Salwa  Eid Naser isimli atlete ilişkin olarak 14 Kasım 2020 tarihinde AUI Disiplin Kurulu tarafından verilmiş olan karar karşı temyiz başvurusu yapmıştır.

Kasım 22nd, 2020

Spor Tahkim Mahkemesi CAS’ın Avustralyalı Yüzücü Hakkındaki Kararı[1]

Lozan, 16 Kasım 2020- Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ilk derece merci olarak görev yaptığı Avsutralya’daki, Avustralyalı yüzücü Shayna Jack, Swimming Avustralya Ltd. Şti ile Avustralya Sporları Anti Doping Ajansı (ASADA) arasındaki tahkim prosedürü hakkındaki kararını verdi.

Shayna Jack’in, Swimming Australia Ltd’nin 2015 Anti Doping Politikası madde 2.1’i ihlal ettiği sonucuna varıldı ve geçici olarak spordan uzaklaştırıldığı tarihten (12 Temmuz 2019) başlayacak