Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve İsviçre Futbol Federasyonu’na karşı yapmış olduğu temyiz başvurusunu aldı.

 

FUTBOL-AVRUPA ULUSLAR LİGİ[1]

 

Lozan 11 Aralık 2020- Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve İsviçre Futbol Federasyonu’na karşı yapılmış olan temyiz başvurusunu aldığını, 11 Aralık 2020 tarihli medya bilgilendirmesi ile duyurdu. Temyiz, UEFA Temyiz Kurulu’nun, 2020/2021 UEFA Uluslar Ligi’ndeki İsviçre ile Ukrayna arasındaki maça ilişkin olarak verdiği karara karşı yöneltilmiştir. Söz konusu karşılaşmanın Lucerne’de 17 Kasım 2020’de oynanması planlanmış ancak müsabakanın 2020/21 UEFA Uluslar Ligi lig aşamasına uygulanan özel kurallara uygun bir şekilde oynanamamasından dolayı Ukrayna sorumlu tutulmuş ve 3-0 hükmen yenik sayılmıştır. Maçın oynanacağı günde Lucerne’deki sağlık otoriteleri tüm Ukrayna Futbol Federasyonu delegesini zorunlu karantinaya alma kararı vermiş ve sonuç olarak maçın planlanan zamanında yapılamaması gerekmiştir.

CAS’a yapmış olduğu itirazda Ukrayna Futbol Federasyonu, temyiz edilmiş kararın iptal edilmesini ve söz konusu maçın başka bir tarihte oynanmasını veya alternatif olarak, hükmen mağlubiyetin kaldırılmasını ve maçın sonucunun UEFA Yönetimi tarafından yapılacak olan kura çekimi ile belirlenmesini talep etmiştir.

Halihazırda CAS yargılaması devam etmekte ve tarafların dilekçe teatisi gerçekleşmektedir. Önümüzdeki günlerde hakem kurulu oluşturulacaktır.

 

 

 

 

[1] https://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/CAS_Media_Release_7572.pdf

Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *